ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15/07/2021

Το ΚΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε συνεργασία με τον οργανισμό KLS Partners sp.z o.o, οργάνωσε «Διακρατική συνάντηση Ευκαιριών για εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές του Λούμπλιν». Υποδεχθήκαμε τριάντα έξι (36) άτομα από την Πολωνία που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα της Πολωνίας, ως θεραπευτές, ψυχολόγοι και εκπαιδευτές σε παιδιά και νέους που βρίσκονται στο περιθώριο ή σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2/7/2021-15/7/2021. 

Στα πλαίσια ανταλλαγής καλών πρακτικών και εμπειριών στον τομέα την παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκαν πλήθος επισκέψεων σε φορείς της πόλης. Από πλευράς μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς και τους υπαλλήλους που συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της επίσκεψης αυτής.

Ευχαριστούμε θερμά:

 • Τη Διεύθυνση Παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τον οργανισμό ΟΒΡΕΠΟΜ. Στους συμμετέχοντες έγινε πλήρης  ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της δομής, ενώ με ευθύνη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης,  ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Δημοτικού Μεγάρου και στην αίθουσα  Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία,  τον εντεταλμένο αιρετό σύμβουλο δημάρχου,  κ. Ιακώβου Κωνσταντίνο.
 • Το ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την εξαιρετική παρουσίαση των δομών υποδοχής και των υπηρεσιών προς πρόσφυγες και μετανάστες. Ευχαριστούμε θερμά την κα Πολίτη Βιργινία, διευθύντρια του τμήματος.
 • Το μη κυβερνητικό οργανισμό SOLIDARITY NOW – HELIOS. Από τους υπεύθυνους του προγράμματος, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα ένταξης μεγάλης κλίμακας για αναγνωρισμένους πρόσφυγες HELIOS, το οποίο προσφέρει μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στέγασης και υποστήριξης σε πρόσφυγες, με στόχο την πρόσβαση τους  στην αγορά εργασίας. Ευχαριστούμε θερμά την Κα. Στεφανία Αθανασίου και τον κο Τσίκλια Φοίβο, καθώς και όλους τους εργαζομένους της δομής.
 • Το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων “ΑΡΓΩ”, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και συγκεκριμένα το Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» – Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό για την θερμή τους φιλοξενία και ενημέρωση πάνω στην φιλοσοφία του θεραπευτικού προγράμματος για την απεξάρτηση των ατόμων που έχουν ολοκληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Ευχαριστούμε θερμά την κα Αντιγόνη Μπάρμπα.
 • Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Πολυδύναμο Κέντρο Ημέρας  καθώς και το Κέντρο Κεραμικής ΠΥΞΙΔΑ, στις εγκαταστάσεις των  οποίων οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του οργανισμού. Ευχαριστούμε θερμά τον Κ. Ρεβενάκη Θεόδωρο.
 • Το δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το ‘’Πολιτιστικό Κέντρο Καραπάντσειο’’ και ενημερώθηκαν εκτενώς για  το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων πολιτισμού, αθλητισμού και νέας γενιάς σε συνεργασία με άλλες δημοτικές και μη δομές. Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα  Παπαγεωργίου Αθανάσιο καθώς και την Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοιν. Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού Ρουσσέτη Μαγδαληνή.
 • Το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου , όπου επισκεφτήκαμε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του δήμου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό , τον Αντιδήμαρχο παιδείας Σωτήρη Νικολαϊδη, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Κοιν. Προστασίας-Παιδείας Γκανάτσιο Γεώριο και τέλος την κα Μηνασίδου Δέσποινα για την εξαιρετική παρουσίαση που μας έκανε.
 • Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, όπου ξεναγηθήκαμε στους χώρους του Υπουργείου. Ευχαριστούμε θερμά το στέλεχος του γραφείου Υφυπουργού Κ. Μπουκουβάλα Κωνσταντίνο, το στέλεχος της Διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων Κ. Ζαφειρίδη Αναστάσιο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Αναπτυξιακού Νομού, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Κ. Κωτσιόπουλου Νίκο και Κ. Πισκοβι Λιντα, για την σημαντική ενημέρωση που έκαναν για θέματα σχετικά με την με της μεταναστευτικής ταξιδιωτικής στην Ελλάδα.
 • Το ΚΕΘΕΑ – ΙΘΑΚΗ όπου ξεναγηθήκαμε στο χώτο διαμονής της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στο Σίνδο Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε θερμά την Κα Όλγα Κατσιώκαλη και την κυρία Δώρα Σιζοπούλου για την οργάνωση της επίσκεψης, καθώς και όλους τα μέλη της κοινότητας για τη φιλοξενία.
 • Το ΚΔΑΠ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ, όπου παρακολουθήσαμε μέρος του θερινού προγράμματος απασχόλησης των παιδιών και κατόπιν ξεναγηθήκαμε στις σύγχρονες και όμορφες εγκαταστάσεις του κέντρου. Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Πετρόπουλο  και τους υπαλλήλους του κέντρου, καθώς και τα παιδιά για τα σπιτικά γλυκά που έφτιαξαν για μας.
 • Το ΙΕΚ MOCUME – ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΣΥΧΟΙΑΣ , όπου ξεναγηθήκαμε στους χώρους μάθησης και παρακολουθήσαμε τις σύγχρονες τεχνικές δημιουργίας κοσμημάτων από χρυσό και άργυρο. Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Μαϊκίδη και τους συνεργάτες του για την ολοκληρωμένη και ζωντανή παρουσίαση.
 • Τον Α.Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπου μας υποδέχθηκαν οι προπονητές των τμημάτων υποδομών, μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και παρακολουθήσαμε μέρος της πρωινής προπόνησης. Επίσης επισκεφθήκαμε το μνημείο του Ελληνονοπολωνού ήρωα Γεωργίου Ιβάνοφ  Σαινκιέβιτς, που βρίσκεται στην είσοδο του Ιβανόφειου που επίσης φέρει το όνομά του. Τις ευχαριστίες μας στον πρόεδρο του Α.Σ. Ηρακλή κ. Φώτη Θέο και τους συνεργάτες του .
 • Το Δήμο Λαγκαδά και συγκεκριμένα τους υπευθύνους των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Επιχείρησης, ιαματικών λουτρών Λαγκαδά. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν στους χώρους των λουτρών και δοκίμασαν τις θετικές για την υγεία ιδιότητες των ιαματικών νερών. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Λαγκαδά κ. Χαράλαμπο Αϊβαζίδη και τον υπεύθυνο κ. Γ. Ροφαλίκα.