Νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (Β’ κύκλος)

Άμεσα αναμένεται να προκηρυχτεί και η δεύτερη φάση των νέων προγράμματων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, τα οποία θα υλοποιηθούν σε 17 Δήμους της χώρας, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

 

Στην δεύτερη φάση του προγράμματος, θα συμμετέχουν τέσσερις δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ θα προσφερθούν συνολικά 6.328 θέσεις εργασίας. Οι δήμοι που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

 

  ΔΗΜΟΙ
1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ
3 ΔΕΛΤΑ
4 ΛΑΓΚΑΔΑ
AdTech Ad

Τα νέα προγράμματα θα περιλαμβάνουν υποχρεωτική απασχόληση και συμβουλευτική, ενώ οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν και πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση προσόντων. Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας, ενώ αν ο ωφελούμενος δεν την επιλέξει, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

 

Όσον αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης διάρκεις 120 ωρών με αντικέιμενο:

  • την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και
  • την Κοινωνική και Οικονομία Επιχειρηματικότητα

 

Η μοριοδότηση των εργαζομένων θα γίνει με βάση τους μήνες ανεργίας, την εντοπιότητα, την οικογενειακή κατάσταση, αν εργάζεται ο/η σύζυγος, τα προστατευόμενα μέλη, την ηλικία, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την ενδεχόμενη αναπηρία.

 

Εάν επιθεμείτε να λάβετε επιπλέον ενημέρωση για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Leave a comment