Νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 Δήμους (Β΄Κύκλος)

 

Ανακοινώθηκε και η δεύτερη φάση των νέων προγράμματων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, τα οποία θα υλοποιηθούν σε 34 Δήμους της χώρας, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

 

Στην δεύτερη φάση του προγράμματος, θα συμμετέχουν οι παρακάτω πέντε δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης:

 

 1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2 ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ
3 ΔΕΛΤΑ
4 ΛΑΓΚΑΔΑ
5 ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
AdTech Ad

Τα νέα προγράμματα θα περιλαμβάνουν υποχρεωτική απασχόληση καισυμβουλευτική, ενώ οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν και πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση προσόντων. Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας, ενώ αν ο ωφελούμενος δεν την επιλέξει, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

 

Όσον αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε:

  • Πρόγραμμα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών
  • Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.

 

Η μοριοδότηση των εργαζομένων θα γίνει με βάση τους μήνες ανεργίας, την εντοπιότητα, την οικογενειακή κατάσταση, αν εργάζεται ο/η σύζυγος, τα προστατευόμενα μέλη, την ηλικία, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την ενδεχόμενη αναπηρία.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν και όσοι άνεργοι δεν κατοικούν σ’ έναν από τους δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα, μη λαμβάνοντας όμως τα μόρια της εντοποιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 03/10/2016 στις 10:00  έως και τις 13/10/2016 στις 12:00.

 

Για να δείτε την πρόσκληση του προγράμματος, πατήστε εδώ

Για να δείτε το προσοντολόγιο, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τον αριθμό των διατιθέμενων θέσεων, πατήστε εδώ.

 

Εάν επιθυμείτε να λάβετε επιπλέον ενημέρωση για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

 

Leave a comment