Νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχτεί η πρώτη φάση των νέων προγράμματων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, τα οποία θα υλοποιηθούν σε 17 Δήμους της χώρας, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

 

Το πρόγραμμα θα αφορά σε 6.918 θέσεις ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ακόμα 32 Δήμους, με τελικό σκοπό από τον Σεπτέμβριο να καλύψει το σύνολο των δήμων της χώρας.

 

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, θα συμμετέχουν πέντε δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ θα προσφερθούν συνολικά 3.062 θέσεις εργασίας. Οι δήμοι που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

AdTech Ad
  ΔΗΜΟΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 818
2 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ 753
3 ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 797
4 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 464
5 ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 230
  ΣΥΝΟΛΟ 3062

 

Τα νέα προγράμματα θα περιλαμβάνουν υποχρεωτική απασχόληση και συμβουλευτική, ενώ οι ωφελούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν και πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε πιστοποίηση προσόντων. Η κατάρτιση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας, ενώ αν ο ωφελούμενος δεν την επιλέξει, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

 

Όσον αφορά τα προγράμματα κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης συνολικής διάρκειας 120 ωρών στα κάτωθι αντικείμενα:

  • Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
  • Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα

 

Οι προσληφθέντες αναμένεται να απασχοληθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κτιριακές υποδομές δήμων, πάρκα, δημοτικές βιβλιοθήκες, έργα περιβάλλοντος και ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ δεν αποκλείονται άλλες ειδικότητες, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου.

 

Η μοριοδότηση των εργαζομένων θα γίνει με βάση τους μήνες ανεργίας, την εντοπιότητα, την οικογενειακή κατάσταση, αν εργάζεται ο/η σύζυγος, τα προστατευόμενα μέλη, την ηλικία, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την ενδεχόμενη αναπηρία.

 

Η δεύτερη φάση του προγράμματος αναμένεται να προκηρυχτεί τον Ιούλιο και θα περιλαμβάνει 34 δήμους. Οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα είναι αυτοί της Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα και Λαγκαδά.

 

Εάν επιθεμείτε να λάβετε ενημέρωση για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Leave a comment