Σύμφωνα με την, από 06/04/2015, ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, αλλά και την δημοσίευση της τροποποιημένης πρόσκλησης για τη δράση «Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ», οι όροι του προγράμματος πρόκειται να τροποποιηθούν και να ανακληθούν μερικώς, με γνώμονα την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα, τη διεύρυνση του αριθμού των παρόχων κατάρτισης που μπορούν να συμμετέχουν στην δράση και στην επίτευξη της συνάφειας της θέσης πρακτικής με την ειδικότητα των ωφελούμενων.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η δράση αναμένεται να ωφελήσει συνολικά 11.018 ανέργους, καθώς όλοι οι επιλέξιμοι αιτηθέντες, εν δυνάμει ωφελούμενοι της δράσης (επιλεχθέντες και επιλαχόντες) θεωρούνται ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ και εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Αλλαγές προκύπτουν και στις ώρες κατάρτισης, οι οποίες μειώνεται σε 600 (120 ώρες θεωρία και 480 ώρες πρακτική άσκηση), ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται στα 2.400 €.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο Μητρώο των Ωφελούμενων του προγράμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις διοικητικές περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Όλη η ενηµέρωση των ενδιαφεροµένων για τη ∆ράση αλλά και η διαχείριση των θεµάτων που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή της, θα γίνεται σύµφωνα µε τους όρους της παρούσας, µέσα από την ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στο παράρτημα του ΚΕΚ Εκπαιδευτική Παρέμβαση στην Καρωτή Διδυμοτείχου, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2553091334 ή karoti@kekekpa.gr.

 

Για να δείτε την τροποποιημένη πρόσκληση, πατήστε εδώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα:www.voucher.gov.gr.

banner_ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Leave a comment