ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΑΧΩΝ/ΟΥΣΑ VOUCHER 25-29 ΕΤΩΝ;

Ανακοινώθηκαν στην Διαύγεια οι νέοι ωφελούμενοι που μπορούν να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους στη θέση των διαγραφέντων από το Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Εάν είσαι επιλαχών/ούσα και θέλεις να ενημερωθείς έγκαιρα για τα αποτελέσματα, μπορείς να εκδηλώσεις ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα, κάνοντας κλικ παρακάτω!

 


Το ΚΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων το οποίο ανανεώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να βρεις και εσύ την επιχείρηση που σου ταιριάζει, αλλά και να κατακτήσεις μια θέση πρακτικής με προοπτική στην αγορά εργασίας. Εάν το θέλεις, μπορείς πάντα να μας προτείνεις και κάποια καινούρια επιχείρηση που σ’ ενδιαφέρει!

Εδώ μπορείς να δεις και τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται το ΚΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, αλλά και τις προσφερόμενες ειδικότητες!

 

 

Στο ΚΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υλοποιήσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα Voucher του 2013, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας για τους ωφελούμενους μας μετά το πέρας της πρακτικής τους!

Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΚ θα είναι κοντά σου αντιμετωπίζοντας εξατομικευμένα τις ανάγκες σου, ενώ μπορεί να σε βοηθήσει να συντάξεις το βιογραφικό σου, να σου δώσει συμβουλές για τη συνέντευξη και να σε προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πρακτική σου!

Κάνε τη σωστή επιλογή για την κατάρτιση και την πρακτική σου και επιπλέον κέρδισε ένα TABLET με το εκπαιδευτικό υλικό!

 

 

Η δράση αφορά 30.000 άνεργους νέους ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών ( 12.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ και 18.000  απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών, με στόχο την ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συνολικής διάρκειας 450 ωρών και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

Επιπλέον, στο πλαίσιο άλλης δράσης, οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν ωφελούμενους μετά τη λήξη της πρακτικής, δύνανται να επιδοτηθούν.

Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Είναι  κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

ή

-κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδών

2) έχουν γεννηθεί από 1.1.1985 έως και 31.12.1989

3) είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

4) Δεν έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Με ποιά κριτήρια θα γίνει η τελική επιλογή;

Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με μοριοδότηση των παρακάτω κριτηρίων:

1. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας, έως 40 μόρια

2. Ετήσιο συνολικό εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2014), έως 30 μόρια

3. Συμμετοχή ωφελούμενων σε αντίστοιχες δράσεις (Όσοι έχουν παρακοκουθήσει παρόμοια δράση χάνουν 20 μόρια)

Ποιό είναι το εκπαιδευτικό επίδομα;

Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.550€ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και στο ποσό των 2280€ για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων  Ενεργειών  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και χρηματοδοτείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020».

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr  πατήστε εδώ

Για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλα τα νέα προγράμματα, ακολούθησε τη σελίδα μας στο Facebook

ΚΕΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α.Ε. 

Leave a comment